Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Floweryard ble beskrevet som en norsk versjon av irske Enya. Sangene var stort sett snekret sammen av Torhild Nigar og Rolf Graf, som tidligere hadde jobbet sammen i Grand Prix sammenheng.

Graf og Nigar jobbet på dette prosjektet i 4-5 år. Den første tiden var det problemer med økonomien, noe som heldigvis snudde etter hvert. Hver sang tok for seg en historie. Nigar, som var utdannet billedkunstner, ble inspirert av naturen, og malte med språket. Torhild kom fra Sandnes, hvor hun også bodde på dette tidspunktet. Rolf Graf førte henne sammen med oslodamene Line Blixt Ivarson og Hanne Skjønneberg. Begge var utdannet innen musikk, og hadde bl.a. bakgrunn fra kor.

Disse tre klarte å stifte et sterkt musikalsk felleskap. Inspirasjonene kom fra klassisk, pop og folkemusikk- spesielt irsk og skotsk. Medlemmene beskrev selv musikken som god for sjelen, samt med på å skape ro og pustehull fra hverdagens mas. Dette var for et voksent publikum, med velskolert og dyktig fremført sang, romantisk orkestrert av panfløyte og strykere.

Floweryard fremførte singelen «Morning mist» på Sommeråpent. Det multinasjonale selskapet Warner Music var ivrige etter å satse på trioens platedebut i Korea. Bortsett fra Enya, ble de også sammenlignet med Rolf Grafs gruppe Secret Garden.

Se også: Søstrene Nigar

Kilder

Stavanger Aftenblad

Dagbladet

Trønder-avisa

Glåmdalen

Dagens Næringsliv

Aftenposten

Adresseavisa

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙