Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Torhild Nigar

Etablert/født: 1950

Torhild Nigar er en artist og låtskriver fra Hommersåk.

Torhild Nigar var ute på musikkfronten allerede i en alder av 14 år. Hun dannet duoen Søstrene Nigar sammen med lillesøsteren Helga. Den ble nedlagt etter at Torhild reiste til Oslo. Musikken kom i andre rekke en stund, men hun vendte stadig tilbake til den.

Torhild spilte på forskjellige klubber og restauranter i USA, i tillegg til å skrive tekster og melodier hele tiden.På begynnelsen av 90-tallet fikk hun landsomfattende debut. Hun deltok i Melodi Grand Prix 1992 med låten «Hjembygd», som kom på en delt syvende plass. I 1991 skrev hun låten «I evighet», som ble sunget av Elisabeth Andreassen i Melodi Grand Prix 1996 , der den fikk andreplass i den internasjonale finalen i Oslo Spektrum. Nigar skrev en annen sang for Andreassen, «Winds of the Northern Sea» sammen med Rolf Graf, i 1998. Disse to samarbeidet også med prosjektet Floweryard.

Nigar albumdebuterte med «Stille vann» i 1994, da hun var 37 år gammel. Tekstene var personlige, og knyttet til opplevelser eller erfaringer. Sangene hadde et poetisk og lavmælt uttrykk. Albumet ble mikset i New York, der teknikerne sa at formelig kunne kjenne følesen av norske skoger, samt mektig og gjerne litt tropisk natur. Musikkmessig følte hun et slektskap til Enya/Clannad og Kate Bush .Det ble brukt både eldre akustiske instrumenter, samt mer moderne og elektroniske hjelpemidler i studio. Produsent var Rolf Graf.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut

Lenker

Kilder

Wikipedia

stavanger aftenblad