Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Frode Johannessen har i en årrekke vært en del av Stavangers stadig mer varierte musikkliv. De siste årene har han skrevet, fremført og utgitt sin egen musikk som soloartist på sitt eget selskap, Saturn 63.

Den gitarbaserte musikken har blitt beskrevet både som ”usedvanlig vakker” og "som en slags drømmepop”.
Begreper som indiepop, shoegazing og artrock nevnes side om side med støy og pop. Selv håper Frode å ligge et sted i mellom disse beskrivelsene. Hovedfokus ligger oftest på de gode melodiene, kombinert med spennende, stramme og eksplosive arrangementer og låtstrukturer.

16. mars 2012 slapp Johannessen sitt albumet “Ein liden tegning”. Dette var Frodes andre som soloartist, men hans første noensinne med norske tekster. Albumet bestod av 11 sanger skrevet, produsert og spilt inn på egenhånd. Platen ble spilt inn hjemme på loftet til Frode i Stavanger, mikset og mastret av Bjørn Erik Sørensen i Artbeat studio. Det foregikk over en periode på 3 år.

Musikalsk er Frode inspirert av elemeter fra det beste av indierockens historie og samtid, og håper etter hvert å ha funnet sin egen plass i denne tradisjonen. Referanser som ofte nevnes når folk skal beskrive Frode Johannesens uttrykk er Dinosaur jr, My Bloody Valentine, Hüsker Dü, Explotions In The Sky, Pavement, Swervedriver, Mogwai, Yo La Tengo, Cocteou Twins, Velvet Crush og det legendariske plateselskape Creation Records.

Frode har en fortid som låtskriver og frontfigur i bandet Popface (tidl. Wasted Youth) som også gjorde seg bemerket i undergrunnsmiljøer utenfor landets grenser. Popface har gitt ut sine 4 studioalbum på en ulike kredible selskaper rundt om kring i verden. I USA ble bandet plukket ut som et av de 20 mest lovende band i magasinet Spinner.com. Albumene er også gitt ut i Asia og Europa. Norsk presse har også gitt Popface meget god mottagelse. Både P3, Dagbladet, Scream Magazine og Elle har gitt Popface topp anmeldelser. Totto Mjelde i NRK P3 skrev blant annet “Masters of støy. Det er ikke mange som holder indie-fanen høyt hevet, men Popface er troppeledere her til lands. Stavanger støy city”.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙