Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Popface

Etablert/født: 1994

Popface har alltid blitt karakterisert som et indie band, et band som befinner seg i det musikalske skjæringspunktet mellom post-rock, shoegazer og indie-pop.

Popface debutalbum "Buck" ble sluppet i 1995, flere kom i 1998 og 2001-2002. Popface har alltid blitt karakterisert som et indie band, et band som befinner seg i det musikalske skjæringspunktet mellom post-rock, shoegazer og indie-pop. Bandet har blitt sammenlignet med og lar seg inspirere av tidlige utgitte band på Creation Records.

Stilen

De siste par årene har Popface bevisst staket ut en kurs som beveger seg vekk fra den støy/stille og stygg/vakker dynamikken som de tidligere har perfeksjonert. Bandet har omfavnet et mer harmonisk og atmosfærisk popunivers. Gitarene er fremdeles toneangivende i lydbildet og er ofte melodibærerne i poplåtene, men de store støy utskeielsen er tonet ned. I stedet trer det frem et knippe vakre og vemodige poplåter som svever inn i øregangene til lytterne. De viser en modenhet i den musikalske uttrykket som kler bandet godt.

Popface anno 2006 stod frem som et sterkt pop band, der de balanserer vakkert mellom det kunstneriske og kommersielle i sjangeren “Art Pop”.

I 2015 ga Popface ut singelen "Little Dreamer" , som de også laget video til.Dette var deres første utgivelse på 9 år. I 2022 kom albumet "Almost Endless"

Besetning:
Vokal og gitar: Frode Johannessen
Bass: Michael Vince
Trommer: Gaute Johannesen

Opplev musikken

SpotifyYoutube