Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Galaxee

Etablert/født: 2000
Virksom: 2000

Galaxee er et dance-prosjekt fra Haugesund.

Galaxee ble dannet sommeren 2000. Medlemmene hadde varierte og store opplevelser som DJer og låtskrivere fra andre prosjekter som "Getaride", "Reeflx" og ot.Bandet undervurderte aldri kraften i grunnleggende energi og god gammeldags MORO.De ble sett på som en norsk utgave av det tyske dance-bandet Scooter.

Den første singelen var "TheCrow Song", som solgte til gull i Norge. Den gikk til 12.plass på VG-lista, og ble der i 8 uker Låta var inkludert på samlingene "MC MUSIC 17" og på "Trance Odessey 2001".

De ble tidlig oppdaget av Roadrunner Arcade Music og ble signert på selskapet deres,Moskito . Senere fusjonerte de med EMG som ga ut den andre singelen"Lullaby", som solgte til platinum i Norge.Utgivelsen gikk til en fantastisk 7.plass på VG-lista, og ble der i 10 uker. "Lullaby" er inkludert på: "McMusic 19" og "Trance Odessey 2002". Bandet signerte så med Nordic Records.

Den tredje utgivelsen var singelen; "Our Galaxee", som solgte til sølv. Den endte opp på 17.plass den første uken og klatret så opp til 16.ende . Sanger er inkludert på: "McMusic 21" . Dette ble tittelsporet på album-debuten, som kom på 9.ende plass for bestselgende norske utgivelse.Sporet "Fly Away" ble spilt på mange norske og europeiske radiostasjoner.

Den fjerde utgivelse var singelen "The Shoemaker", som solgte gull! Den ble på "VG-lista" i 5 uker. "Sangen inkludert på: "McMusic 23" . Videoen til denne låta ble vist på alle de store TV-stasjoner, og var mest populær på "Svisj".

Femte utgivelsen ble "10.000 Lovers" som inneholdte en sample fra bandet "TNT" . Den gjorde en stor suksess i Skandinavia og på radiostasjoner over hele Europa. Sangen ble selv spilt i Australia og Asia, og inkludert på store samlinger hos sistnevnte av Avex Inc.

Etter å ha ligget i dvale siden 2004 gjenoppsto Galaxee til en opptreden på We Love the 2000´s i Telenor Arena nov. 2017.
Dette ga såpass mersmak at det ble begynt arbeide med nytt låtmateriale atter en gang.

4. oktober 2019 kom første nyutgivelse fra Galaxee, med Vamps klassiker «Månemannen».

Nytt album kommer tidlig på nyåret.

Originalbesetningen i Galaxee var: Kai Thorsberg, Kai Abrahamsen og Odd-Andreas Våge. Alle tre kommer opprinnelig fra Haugesund.

Besetning i 2019 er Kai Abrahamsen, Odd-Andreas Våge og Inger Elin Håvardsholm

Kilder