Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Geir Hjørnevik

Etablert/født: 1945
Virksom: 1956

Geir Hjørnevik har jobbet som profesjonell musiker og sanger hele sitt liv med verden som arbeidsplass. Han har blitt kronet som Haugesunds rockeprins.

Sommeren 1956 ble det arrangert en større popkonkurranse på Rådhusplassen i Haugesund. Der sto 11 år gamle Geir Hjørnevik på scenen. Han sang bl.a. “Rock Around the Clock”, inspirert av datidens fremste rockestjerne Bill Haley, og akkompagnerte seg selv på sin akustiske gitar. Det gjorde han så overbevisende at han ble kåret til Haugesunds rockeprins.Slik begynner rockens historie i Haugesund samme år som den amerikanske rockekongen Elvis Presley og Englands første rockestjerne, Tommy Steele, gjorde sine gjennombrudd.

Geir Hjørnevik kom til Haugesund fra Odda som tiåring. Hans far Arvid Hjørnevik var fiolinist, og faderens ønske var at sønnen skulle bli det samme. Geir strevde på sin barnefiolin, men interessen var og ble laber. Den unge Hjørnevik var mest glad i å synge, noe han hadde gjort både titt og ofte på juletrefester og liknendearrangementer i Odda. Og faren hadde ikke til hensikt å legge noen demper på sin sønns musikalske entusiasme. Derfor kom han en dag hjem med en gitar og lærte fra seg de første enkle akkorder.

11-åringen oppsøkte straks andre gitarspillende, lyttet til dem og spurte og grov om” hemmelighetene”. Han lyttet også til grammofonplater med de engelske popheltene Cliff Richard og The Shadows og ikke minst Tommy Steele som var de store forbildene den gang. Etter hvert ble han en habil selvlært gitarist, og før det var gått et år, god nok til å bli lokal rockeprins.

Smykket med denne tittelen kom Hjørnevik med i Unge Høyres populære lokalrevyer. I dette miljøet var også Hans- Jørgen Høinæs og det var her de senere møtte den noe eldre Egil Solberg. De slo seg sammen og dannet The Strangers, som senere skulle utvikle seg til The Giants. Etter stor suksess tok dette eventyret slutt da Hjørneviks foreldre ville at han skulle avslutte skolegangen.

Geir Hjørnevik begynte aldri på skolen igjen. Bare 17 år gammel ble han restaurantmusiker med danseorkesteret Telstar og spilte på Bellevue ni måneder i strekk. Siden forsvant han til Danmark som medlem av Oktavakvartetten. Her ble han i to år og spilte flere danseband. Tilbake i Haugesund var han bl.a. med i Frantz Schwalbs Trio og siden Kvartett. Da spilte han igjen sammen med tidligere Giants – trommeslager John Thorsen som også hadde lagtrocken på hylla. Sammen med dette orkesteret reiste de to på sitt første cruise i 1969.

Med” Bergensfjord” dro de jorden rundt og underholdt om bord ni måneder i strekk. I 1970 ble Geir Hjørnevik kalt tilbake til denne båten. Han dannet da sin egen trio og ble borte i seks år. Trioen spilte sammenhengende på 200 cruise med en varighet fra 14 dager til tre måneder.

Rockeprinsen ble til dansemusiker. Akkurat som sin tidligere bandkamerat Høinæs, slo han seg ned i Danmark. Han ble etter hvert sammenliknet med Tom Jones, det hadde han ikke noe imot. Han spilte sågar inn Jones-låten “Isodora” på plate med Engelbert Humperdincks “The Way it used to be” som b-side. Den kom i 1969, oppnådde 2. plass på den norske “Ti på topp” og ble solgt i 3.500 eksemplarer. Han jobbet senere i den berømte Kiwi-kvartetten som turnerte gjennom hele Europa.

I duo sammen med Eli Tanja har han spilt inn ett album og hatt mange cruise- og jordomseilinger. Geir Hjørnevik bor nå i Gressvik.

Bildegalleri