Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Grahams Gang

Etablert/født: 2020

Grahams Gang kom til som et resultat av koronapandemien.


“Fooling around again” skriver gjerne Graham Smith (Flop) når han poster små melodi-snutter på Facebook. Èn av disse kalte han Summer Breeze.

Samtidig satt Frode Stautland (Jessica , Skykaprer) i leiligheten sin i København og falt for den catchy melodien. Mens den kvernet rundt i hodet, vokste en tekst fram - ikke upåvirket av korona-situasjonen og den nye virkeligheten den brakte med seg denne sommeren. Frode sang inn teksten oppå Grahams melodi og sendte ham de tre versene. Det kom tommel opp i retur.

Snart dukket et lite refreng opp og Frode endret tonearten så den passet bedre til hans stemme, spilte inn en skisse og sendte den til Graham. Tommel opp igjen.

Deretter stakk Graham innom sin gode venn og bassist Gunnar Hustvedts som driver H-Musikk Studio i Haugesund og spilte inn låten ”på ordentlig”. Gitar og bass og litt perkusjon ble sendt tilbake til Frode som sang inn vokalen i studio sitt - og så var Grahams Gang i gang.

Det Skulle Ha Vært Sommer Nå ble generert av korona-situasjonen, og den følgende arbeidsprosessen har med god margin overholdt én meters-regelen. Gunnar, Graham og Frode hardde aldri vært i samme lokale - de hadde faktisk aldri møtt hverandre.

På den nye låten Who´s To Blame, som ble sluppet januar 22 . 2021, fikk bandet hyggelig besøk i studio av to andre haugesundere som bidro til den rette country-feelingen - Bjørn Berge på banjo og Nils Økland på fele.

Resultatet er blitt en gyngende up tempo-låt som setter fart i cowboystøvlene og hvor strengeinstrumenter i alle størrelser dominerer lydbildet.

Lenker

Kilder

Promoskriv/Frode Stautland