Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Martin Gudbrand Hafsahl fra Oslo praktiserte som lege i Rogaland til godt over pensjonsalder. Han var lidenskapelig opptatt av musikk, og var en viktig brikke innen dette i Sandnes.

Gudbrand Hafsahl kom til Stavanger etter krigen, og startet sin egen praksis i Sandnes i 1953. Som en aktiv mann, delte Gudbrand sin musikkglede i flere sammenhenger. Han var bratsjist og fiolinist i Sandnes Orkesterforening, hvor han var styreformann fra 1962 til 1964. Han ble soleklart æresmedlem av orkesteret . Han ble ansett som en kreativ sjel og viktig person innen det lokale musikklivet. Han var også kunstinteressert, både som maler og samler.

Hafsahl så behovet for et ensemble som spilte populær og taffelmusikk ved spesielle anledninger. Han dannet dermed en kvartett med Martin Hetland, Ragnhild Oftedal Hetland og Widar Heyer Jensen. De ble raskt populære, og fikk flere oppdrag gjennom 60-tallet. I 1985 opptrådte de for geistlige under Sandnes sitt 125 årsjubileum, og ble da spøkefullt døpt som «Kongekvartetten»

Som pensjonist dannet Gudbrand «Hafsahl Salongorkester», som øvde på Skeiene eldresenter. Han var også en periode av Skipper Worse Ensemble i Stavanger. Hafsahl beholdt alltid sin store glede for musikk

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙