Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Haugaland Storband

Etablert/født: 1988

Haugaland Storband ble stiftet høsten 1988 i Tysvær og het den gang Tysvær Swingorkester.

Dette skulle være et tilbud til eldre korpsmusikanter og på repertoiret sto amerikansk storbandmusikk fra 1940-tallet. Storbandet hadde noen spredte spilleoppdrag i Tysvær men spilte også litt i Haugesund og hadde oppdrag på Eidfjord Hotel og i Sauda.
Etter noen år ble navnet endret til Tysvær Storband ettersom repertoiret ble mer og mer jazzinspirert og vanskelighetsgraden økte noen hakk. I denne perioden var det flere opptredener sammen med profesjonelle krefter som solister og instruktører. Saksofonisten Olav Dale fra Bergen Big Band og trombonisten Harald Halvorsen, som den tid spilte i NRK-storbandet, kan nevnes. Storbandet var backingorkester for bl.a. Bjørn Eidsvåg og Grethe Svensen i den nye storsalen i Aksdal.

Senere ble det naturlig å skifte navn til Haugaland Storband da orkesteret flyttet øvingene til Haugesund og medlemmene kom fra alle kommunene på Haugalandet.

De har hatt en meget stabil besetning med musikere i flere år.
Haugaland Storband har spilt i en rekke større sammenhenger - flere år under Sildajazz og Filmfestivalen samt en rekke store arrangementer på Rica Maritim Hotel. Vi har også spilt i en årrekke på Lørdagsjazzen på Høvleriet. Gjesteartister de siste årene har vært kjente folk som Per Husby og Viggo Sandvik.

Det foreløpige høydepunktet i Storbandets karriere er nok konserten i Festiviteten under årets Sildajazz. Stappfullt hus møtte opp for å høre dem med vokalisten Unni Hilt og en av Norges store entertainere , Heine Totland.

Musikalsk leder gjennom de 25 første årene var kulturskolerektor Jon Egil Henriksen fra Tysvær. Fra 2013 har mulitinstrumentalist Karl Christian Grønhaug hatt det musikalske ansvaret.