Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bjørn Eidsvåg

Etablert/født: 1954
Virksom: 1971

Norsk sanger og komponist, født 17. mars 1954 i Sauda. Han har utgitt over 20 album siden debuten i 1976, og han har blitt tildelt Spellemannprisen fire ganger. Han er en av Norges mestselgende artister. For ungdommer og unge voksne er Bjørn Eidsvåg, gjennom radioprogrammet Radioresepsjonen, kjent som ”Losen”.

Bjørn Eidsvåg har vært artist siden 1971. Han er forfatter av en rekke tekster og melodier (nærmere 300 titler pr. vår 2004). Alle utgivelsene foreligger på CD. Bjørn Eidsvåg har dessuten medvirket som sanger og tekstforfatter på flere plateutgivelser med andre artister.

Det som på mange måter karakteriserer Bjørn Eidsvåg som artist, er at han er prest. Men selv om han er livssynsforankret, har han gjennom hele sin karrière stått på retten til å si hva han vil – uavhengig av livssynsbåser.Med tekst og musikk har han vist et sterkt ønske om å kommunisere med alle. Selv definerer Bjørn Eidsvåg seg mer som en kulturarbeider enn som musiker og artist.

Allemannsland (1993) etablerte ham som en bred artist. Eidsvågs album fra og med Landet lenger bak (1995) har alle solgt over 100 000 eksemplarer, med unntak av Tapt uskyld (1999). Albumet Tålt (2002) solgte over 220 000 og toppet VG-lista i åtte sammenhengende uker.

Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannprisen ti ganger, blant annet for Live in NY York (1981), Passe gal (1983), Landet lenger bak (1995) og På svai (1997). Han fikk Spellemannprisen 1990 i klassen underholdning for albumet Alt du vil ha, ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1997 og fikk Spellemannprisen 2002 i klassen årets låt for duetten «Mysteriet deg» med Lisa Nilsson. Under Spellemannprisen 2006 fikk han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Åge Aleksandersen. Han har i tillegg fått Gammleng-prisen to ganger: i klassen vise i 1996 og veteranprisen i 2017[6] og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2006.

Bjørn Eidsvåg har sittet i styret i GRAMO, NOPA, TONO[9] og Norsk Artistforbund.

Eidsvåg har siden 2009 vikariert som programleder i Radioresepsjonen. Han opptrådte på Rockefeller Music Hall i deres avslutningsshow. I 2017–2018 har han hatt en rolle i tv-serien Presten. Som gjest har han fått kallenavnet «Losen».

I 2010 ga Eidsvåg ut albumet Rundt neste sving som ble en ny salgssuksess.[ Albumet ble produsert av Thomas Dybdahl, og fra albumet ble «Nede for telling», som har tekst av lyrikeren Helge Torvund, utgitt som singel. Albumet havnet på førsteplass på VG-lista og ble årets mestselgende album i Norge.

21. oktober 2013 ble Bjørns 25. album Far faller sluppet i Norge. Singelen «På rett kjøl», med Kurt Nilsen på gjestevokal, ble sluppet 16. august og nådde helt til andreplass på radiolisten.

I mars 2014 ble Bjørn overrasket på Senkveld med hyllestalbumet Bauta i anledning hans 60-årsdag. Albumet inneholder coverversjoner av Bjørns egne låter fra artister som Maria Mena, Marit Larsen, Bo Kaspers Orkester og Vamp.

I 2014 lanserte Bjørn prosjektet Klassisk Bjørn Eidsvåg der han spilte inn mange av sine mest kjente låter med Kringkastingsorkestret. Prosjektet resulterte i et album samt utsolgte konserter i både Oslo Spektrum og utvalgte konserthus med gjester i 2014. Suksessen ble gjentatt i 2015 med konserter i Oslo Spektrum og DNB Arena i Stavanger.

Høsten 2016 inntok Bjørn Eidsvåg Det Norske Teatret med den egenskrevne forestillingen Etterlyst: Jesus, sammen med Svein Tindberg og regissør Erik Ulfsby. Forestillingen fikk fremragende kritikker i landets aviser etter premieren, og har vært en ubetinget publikumssuksess. Etterspørselen etter å få satt opp stykket på lokale scener var enorm, og høsten 2017 tok Eidsvåg med seg forestillingen til kulturhus og teatre rundt om i landet. Forestillingen inneholder flere nye sanger, i tillegg til Eidsvåg-klassikere og coverlåter. Etter hele 150 forestillinger og mer enn 90 000 solgte teaterbilletter ble Eidsvåg klar for å innta konsertscenen igjen.

I 2023 var Bjørn Eidsvåg med i sesong 13 av programmet "Hver Gang Vi Møtes" sammen med stavangerartisten Isah ,, Emma Steinbakken, Karoline Krüger, Kristian Kristensen, Ingebjørg Bratland og Freddy Kalas

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Lenker