Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Haugarlands Orkester

Etablert/født: 1925
Virksom: 1925 -1928

Orkester dannet av unge musikkinteresserte menn i Haugesund.

Orkesteret øvde flittig for å bli samspilte. De hadde sin debut under K.F.U.M s to dagers basar i mars 1926. Tilbakemeldingen var at det var kjekt å høre disse kjekke unge mennene spille. Kort tid etter opptrådte de under godtemplarenes basar, til godt oppmøte og livlig applaus.

Utover høsten 1926 fortsatte orkesteret å spille opp til diverse anledninger. Responsen var at Haugarlands orkesters førsteklasses musikk fylte et etterlengtet savn i distriktet. Medlemmene ble beskrevet som unge skjønnsomme musikere med sprudlende energi.

Når vinteren sto for døren, spilte orkesteret opp til inntekt for speidersaken på Festiviteten og Totalens ungdomslag juletrefest.

I februar 1927 hold Haugarlands orkester sin eneste selvstendige konsert i K.F.U.Ms lokaler, assistert av sangkvartteten Noreg og en pianokvartett. Programmet besto av forspill av operaen Die Troianer in Carthago, Cocainette konsertvals, Temuelweiche overture, Fest i Bangkok, Indisk marsj og Brahms Ungarsk dans nr .5.

Medlemmene var svært begeistret over å holde denne konserten, men dessverre ble det ikke fullt hus. Responsen fra de oppmøtte var da veldig positiv for hvert enkelt nummer.

Etter dette fortsatte orkesteret å assistere ved lokale tilstelninger, som baserer. Ved Haugesund presseforenings matinee fremførte de et krevende stykke i Johan Svendsens festpolonese på helt ypperlig vis.

Utover 1928 holdt orkesteret det gående som assistanse for sanglag og basarer. Selv om de var helt klart populære, begynte medlemmenes interesse etter hvert å minke. Dette året ble Haugarlands orkesters siste.