Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Henrik Dybdahl Henriksen gjorde god nytte for seg innen flere felt i Haugesund. Hans store engasjement har betydd mye for byens musikkhistorie.

Dybdahl Henriksen innsats for musikken startet i 1903 , da han var med å etablere korpset Heimdal . Her var Henrik medlem i mange år , samtidig som han organiserte for flere andre korps og kor.Henrik tok iniativ til det første store vestlandske musikkstevnet som tok sted i Haugesund. Han ble gjort til æresmedlem av Rogaland msuikkforbund, og kalt for organisajsonens far.

Dybdahl Henriksen var essensiell når det kom til arrangeringen av sang og musikkstevener i Haugesund gjennom mellomkrigstiden.

Etter krigen kom H. Dybdahl Henriksen ut med to bind som ble en viktig bevaring av Haugesunds musikkhistorie , «Sang og musikkliv i Haugesund 1867-1945». I 1953 ble Henriksen tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin iherdige dedikasjon til musikken.

Henrik Dybdahl Henriksen døde 25 . oktober 1956, 73 år gammel. Dagen før hadde han sunget sammen med koret sitt.Henriksen var med i Handelsstandens sangforening fra starten i 1940 til sin død. Var her utnevnt til æresmedlem for sin innsats.

Bildegalleri

Kilder

Kim va det?- Tor Inge Vormedal

Per Christian Wilse Børseth

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙