Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hot Liars

Etablert/født: 1959
Virksom: 1959 -1962

Hot Liars startet som et skoleorkester ved Rogaland Offentlige Landsgymnas på Bryne, og spilte der i mange år på ulike tilstelninger og dansekvelder.

Besetningen skiftet etter hvert som medlemmene ble russ, og reiste fra Bryne.

I 1959/60 begynte Hot Liars å spille ute på dans, og ble etter hvert rimelig populære. I flere år var orkesteret fast inventar på danseplanen på Bryne. De spilte også på den gamle Festiviteten- som ble orkesterets faste øvingslokale en gang i uka. I tillegg spilte de en del i Turnhallen på Sandnes, Turnhallen på Klepp og Planen på Nærbø. Men det var Bryne som var hjemmebanen.

Hot Liars-besetningen som spilte til dans ute og folk flest forbinder med bandet var: Bernt Bjørnsen (piano og «elektronisk orgel»), Tore T. Wiig (tenorsaksofon), Henrik Stensland (trompet), Magne Stangeland (trommer) og Martin Bekkeheien (gitar).I en periode var Sigurd Gjerde med på trommer. Han var en av ildsjelene bak Metronom, og tilførte Hot Liars mye.

Bandantrekket besto av røde vester og sorte knyttesløyfer. Dette var populært blant jentene. Hot Liars samlet alltid mange hvor enn de spilte. Det var uvanlig at det møtte oppimot 1000 mennesker da de spilte til konsert på Planen på Bryne.

Hot Liars spilte melodiøs musikk. Billy Vaughn var favorittmusikken, og repertoaret inneholdt alle de mest populære låtene hans. Ellers var Eddie Calvert en artist som de hentet mye fra.
Orkesteret sluttet å spille i russetiden, og har ikke spilt sammen siden, unntatt litt jamming på en mimrekveld hos Tore T. Wiig.

Kilder

Det swinger på Sandnes