Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ingrid Andsnes fra Karmøy er en av Norges fremste pianister.

Hun er en musiker med et sterkt personlig uttrykk, og en modig kunstner som tør å utfordre den klassiske musikken i innhold og form. Blant annet har hennes soloprosjekt med Beethovens mektige Diabellivariasjoner der hun har fått Lars Petter Hagen til å skrive seg inn i verket, har fått både kritikere og publikum til å høste lovord.

Ingrid har medvirket på flere plateinnspillinger, blant annet mottok hun strålende kritikker for hennes tolkning av Mozart klaverkonsert nr 12 i A-dur, som hun spilte inn og sammen med Telemark kammerorkester i 2010. Hun har gjennom tiden samarbeidet med noen av de mest ettertraktede musikerne i Norge, som Solveig Kringlebotn, Håvard Gimse, Arve Tellefsen og Det Norske Solistkor, og sammen med fiolinisten Liv Hilde Klokk (Oslo Strykekvartett) utgjør hun duoNord. Hun har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sitt spill, blant annet Janácekprisen i Firkusny- konkurransen i Tsjekkia.

Ingrid har studert hos Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og Joan Havill ved Guildhall school of Music and Drama i London.Hun kom med sin debutplate i 2015.

Hun er søsteren til pianisten Leif Ove Andsnes og musikalartisten Solveig Andsnes, samt datter av pianist/lærer/dirigent Steinar Andsnes. Barnebarn av Leo Austevik .

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙