Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ingrid Økland kommer fra Stavanger og bor nå i Oslo. Hun arbeider som frilanser på barokkfiolin, moderne fiolin og viola d’amore

Utdannelse:
2003-07: Bachelorgrad i utøving fra Norges Musikkhøgskole, med ett års utveksling til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
2007-09: Mastergrad i utøving ved Universitetet i Stavanger, med utveksling i ett semester til Universität Mozarteum, Salzburg.

Ved siden av sine studier i moderne fiolin har hun også studert barokkfiolin. Hennes lærer siden 2005 har vært Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, og med et reise- og etterutdanningsstipend fra FFUK har hun kunnet fortsette å ta timer i barokkfiolin fram til 2013.
Hun har deltatt på mesterklasser med Lucy van Dael, Richard Gwilt og Judy Tarling.

Ingrid er aktiv i tidligmusikkmiljøet i Oslo og spiller fast i Norsk Barokkorkester og Barokkanerne. Hun har vært med på å starte ensemblene TidligFolk og Christian IV Consort, som begge har hatt konserter og turneer rundt i Norge. Christian IV Consort startet i 2015 en egen konsertserie i kirker i og rundt Oslo.

Hun spiller jevnlig med ensemblene Holberg Barokk og Stavanger Barokk, og har gjentatte oppdrag med Barokksolistene, Norwegian Cornett & Sackbutts, Trondheim Barokk og Nivalis Barokk.

Hun spiller også det sjeldne instrumentet viola d'amore, og i 2015 hadde hun flere solistopptredener, blant annet under Johannespasjonen i Nidarosdomen.

Hun har medvirket på CD-innspillinger med Norwegian Cornett & Sackbutts, Barokkanerne, Norsk Barokkorkester og Oslofjord Kammerfilharmoni.

På moderne fiolin jobber hun først og fremst som orkesterfrilanser, hovedsakelig i Operaorkesteret, men også i symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Hun medvirker i ensembler bestående av frilansere, som OscarsborgOperaen, Opera Nordfjord og Oslofjord Kammerfilharmoni.

Ved siden av den utøvende virksomheten underviser hun på Oslo Private Musikkskole, i tillegg til noen privatelever.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙