Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Joakim Harestad Haukaas (JOKI)

Etablert/født: 1992

Joakim Harestad Haukaas er en multiinstrumentalist, sanger, prisvinnende låtskriver og produsent fra Vaulen. Som artist går han under navnet JOKI (tidligere kid joki)

Joakim Harestad Haukaas er sønnen til artistduoen Bente & Oli. Familienavnet har blitt synonymt med musikk, Han har en bakgrunn som trommeslager i korps. Allerede som ung laget Joakim egne melodier.

I 2003 dannet han duoen 2U sammen med venninnen Charlot Daysh. De vant MPG Jr, og kom på trettende plass under Junior Eurovision Song Contest.

I 2009 ble Haukaas vokalist i gruppen Partytrooperz. Han skrev flere av singellåtene de ga ut. Joakim begynte ellers å komponere sanger for Toby & Helfner, Vivax osv. Han laget også flere DJ remixer, og ble leder for Hitnation Music.

I 2011 komponerte og produserte Joakim sangen "Hånd in hånd" til minne om ofrene av Utøya, fremført av Frida Alfredsen.

Haukaas har musikkutdannelse fra Oslo og Berlin. Han er nå bosatt i Sverige. Joakim deltok som låtskriver i Melodifestivalen 2013, den svenske uttakingen til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö i med sangen «You», som ble fremført av Robin Stjernberg. Han skrev bidraget sammen med Linnéa og Joy Deb. Bidraget deltok i den fjerde semifinalen, endte på tredjeplass og gikk videre til andresjansen. Der fikk bidraget andreplass og var ett av to bidrag som gikk videre til finalen. Bidraget vant her, og fikk dermed representere Sverige. Dette var det eneste bidraget i Melodifestivalen som har gått videre fra andresjansen og vunnet konkurransen. I Eurovision Song Contest landet den på en trettende plass. Haukaas ble tildelt en pris for beste komposisjon og tekst for denne låten.

Sammen med Andre Lindal og den amerikanske produsenten Anthony Preston skrev han låten «Tik Tik-Boom», som havnet på Britney Spears sitt album «Britney Jean».

I 2014 skrev Haukaas en annen MPG låt, «Hele verden», denne gangen for Norge, fremført av Cir.Cuz. Han laget den sammen med Justin Bieber –produsent Lindal.

Haukaas har vært produsent for etablerte artister som Julie Bergan, Madden, Gabrielle og Astrid S. Han har gir ut eget materielle under aliaset JOKI (tidligere Kid Joki).

Opplev musikken

SpotifyFacebookInstagram

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙