Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

John Erik Kaada er en musiker og komponist fra Stavanger. Han har bemerket seg innen filmmusikk.

John Erik Kaada har spilt i bandene Jeg HestHow Tell Wendy, Pocket Corner, Buzz Aldrin Band . Mest kjent er Cloroform (tidligere Trio Tangotechno). Han fungerte også som musiker under Gosenrevyen.

Kaada debuterte som soloartist i 2001 med Thank You For Giving Me Your Valuable Time. Plata med de fengende melodiene og det detaljerte lydbildet ble nominert til Spellemannprisen og han ble tildelt Amandaprisen for årets video for musikkvideoen til "No You Don't".

I 2002 mistet Kaada platekontrakten av EMI som måtte rense opp i stallen sin. I stedet fikk han en oppsiktsvekkende kontrakt med Mike Patton fra rockebandet Faith No More. Patton ville knytte Kaada til Ipecac, som har en høy stjerne i musikkmiljøet. Ipecac ga ut Thank You For Giving Me Your Valuable Time internasjonalt i 2003.

I 2004 kom neste album, MECD, en samling ukompliserte poplåter i Beach Boys-stil. Kaada ble gitt ut på Warner da Kaada ønsket å gi den ut på et litt mer tilgjengelig selskap.

Høsten 2004 ga Kaada og Mike Patton ut samarbeidsprosjektet Romance. Plata inneholdt blant annet komposisjoner skrevet for et timannsorkester. Mike Patton hadde vokalen på plata.

Kaada er også en velbrukt filmkomponist. Han laget blant annet musikken til Stavanger-filmen Mongoland. Han har også laget musikken til Alt om min far og Folk flest bor i Kina. Han har også komponert vignetter for fjernsyn og radio.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙