Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jorunn Hodne

Etablert/født: 1965

Mye har skjedd siden 2010 da Jorunn Hodne fra Stavanger ga ut sitt første album “Trespassing”. Den tidligere kulturjournalisten var lenge før utgivelsen et kjent ansikt i diverse settinger på byens scener.

Mye har skjedd siden 2010 da Jorunn Hodne fra Stavanger ga ut sitt første album “Trespassing”. Den tidligere kulturjournalisten var lenge før utgivelsen et kjent ansikt i diverse settinger på byens scener. Ved siden av å leve ut artistkarrieren delte hun i 2011 prosjektlederansvaret med Ingvill Bjorland for Tou Camp, en hel måneds festival på kunstfabrikken Tou Scene i Stavanger. Høsten 2011 debuterte hun som skuespiller på Rogaland Teater i indierockstykket "Sonny" skrevet av Tore Renberg og basert på Kaizers Orchestra sin musikk. Stykket som også gikk for fulle hus på Den Norske Opera ble satt opp igjen på Rogaland Teater høst/vinter 2012. Så etter slippturneen med fullt band gikk Hodne tilbake i rollen som Fru. Conradas.

MUSIKKEN & BANDET:
Det er ikke lett å plassere musikken i én kategori; men når dedikerte lyttere og musikere mener, melder de følgende:
Dette er pop - men med sin frekkhet og råskap oppstår det spenning som krangler med det søte. Stemningen følges opp av tekstene der glede, sårhet, nytelse, irritasjon, tilfredshet og utilstrekkelighet er blant temaene.
Alf Terje Hana's utspill og brutale herjing med gitaren mikset med Arne Hovda's lekne brettharmonier gir musikken en deilig nerve. Raffinert og sensuelt er superlativer hyppig brukt om Jorunns stemme. Dette i kontrast til Ingvill Bjorlands søte harmonier gir det hele et pikant, røft og fengende uttrykk. Kurt Lisø slår både mykt og hardt og ubarmhjertig, mens Eivind Hodne tilfører tyngde og puls med kontrabassen. Sammen legger rytmeseksjonen grunnlaget for lydbildet som har en burlesk karakter. Vi lander på kategorien Eklektisk Pop med innslag av både soul og jazz. På produsentsiden har både Arne Hovda og Hans Ole Kristiansen bidratt til å skape Jorunn Hodne's univers.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙