Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Låtskriver,musiker og produsent, født i Stavanger i 1972.

Han spilte fra 1994 til 2001 i gruppen The Getaway People, som ga ut to plater på det amerikanske plateselskapet Columbia. De hadde opprinnelig kontrakt på syv plater, men Columbia sa opp kontrakten etter det andre albumet. Det tredje albumet ble påbegynt, men aldri fullført.

Hovda var medlem i cabaretgruppen Dozerne, og spilte fra 1996 til 1997 også med Leif & Kompisane. Med Diskobingo, som ellers besto av hans kone Marianne Holter, Vegar Hoel og Tore Renberg lagde Arne den populære trettiårs-krise kabareten "Di raske skonå". Har ellers bidratt som musiker i diverse revy/kabaretsammenhenger som Sirkus Smegma, Nøkken

Han har vært studiomusiker på en lang rekke plater, med blant andre Robbie Williams og Morten Abel. Han har også samarbeidet, både som låtskriver, musiker og produsent, med mange andre artister, som Tim McGraw, Thomas Dybdahl og Chris Barron (vokalist i Spin Doctors).

Han deltok i Melodi Grand Prix 2004 som låtskriver med «Crying» framført av Christian Hovda. Låten kom på ellevteplass. I Melodi Grand Prix 2010 deltok han som låtskriver for to melodier: «Life is Here Today» framført av skabandet Skanksters, og «The Best of Me is You» framført av Heine Totland. Begge gikk videre til «Sistesjansen». I Melodi Grand Prix 2012 deltok Hovda som utøver i kvartetten The Canoes, som fremførte «Seemed Like a Good Idea».

Arne er far til Alma Hovda Holter. Han har drevet studioene Sans & Samling ,Total Reklame, RedHonda Productions, samt er bakmann til konsepter som Songwriter's Circle

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙