Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Konrad Johan “Konki” Tveit bemerket seg innen vise -og countrymiljøet i Haugesund. Han var en en dyktig musiker, som trakterte flere strengeinstrumenter.

Musikkspiren til Konrad fikk vokse som trompetist i skolekorpset gjennom 6 år. Da han som 12 åring fikk gitar, kom dongeribukser og tilslipte negler. Tveit begynte å spille komp-gitar til blant annet kommende Foggie-vokalist Bjarne Anvedsen.

Rundt 1971 begynte Konrad å ta musikken mer alvorlig. Til å begynne med gikk det i melodier inspirert av The Beatles, Etter hvert våknet interessen for akustisk gitar og visesang. Nå var det Bob Dylan, Donovan , Roy Harper og Ralph McTell som gjaldt.

Konki sang også i en periode, men følte selv at fremskrittet med gitaren overgikk stemmen. Med sitt gode gehør, satt melodiene hos Konrad med en gang. Han begynte å samarbeide med sin venn Terje Kinn, som var en dyktig gitarist og sanger. Sammen jobbet de for et bedre visemiljø i Haugesund gjennom Kontakt-Forum Etter å ha oppdaget bandet Pentagle, kom inspirasjonene i fleng,

Sammen med Kinn dannet Tveit countrybandet Gone At Last. Han ble i starten beskrevet som gruppas primusmotor på strengeinstrumentene gitar, banjo, mandolin og dulcimer . Bandet skiftet senere base til Østlandet. Konrad spilte ellers i grupper som Crystal Ocean, Varg og West Coast Band. Under konserter kunne han gjerne bryte ut i latterkuler eller ta seg en kopp kaffe fra medbrakt termos.

Konrad “Konki” Tveit døde 8. september 2004, en måned etter han var fylt 50 år. Han ble husket som en gitarist som kunne måle seg med landets beste.

Bildegalleri

Kilder

Haugesunds Avis