Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Koret Midnattsol

Etablert/født: 1919
Virksom: 1919 -1929

Koret til foreningen Midnattsol som var aktive i Haugesund.

Målet til Midnattsol var sannsynligvis å hjelpe de tuberkuløse. Til inntekt for dette arrangerte de flere tilstelninger, samt var underholdning på interne sammenkomster. Blant foreningens medlemmer var det flere sang og musikkinteresserte. Dermed ble koret Midnattsol dannet i 1919, med Anders Soland som dirigent. Fra starten var de medlem av Karmsund og Ryfylke Sangforbund.

Under Solands direksjon ble koret raskt sammsunget, og 11. Mars 1920 holdt de sin første konsert i totallokalet . Utøver senhøst og vinteren holdt de flere julekonserter.

Midnattsol holdt også samarbeidskonserter blant annet med koret Nordlys og Solands kor. Under deltakelsen på Karmsund og Ryfylkes sangforbunds stevne i 1922 ble de dirigert av O. Garvik grunnet Solands utenlandsopphold.

I 1923 holdt koret en ektefølt avskjedskonsert for koret formann som skulle flytte til Amerika. Samme år deltok de på det vestlandske stevnet for blandakor i Haugesund.

Anton Knutsen etter hvert over ledelsen, inntil han ble syk å trekke seg tilbake i 1928. Koret fulgte ham til graven i 1929, holdt konsert og krans på kisten. Midnattsol holdt på en tid til, inntil medlemmer begynte å forlate Haugesund.