Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kristina Valen er en norsk komiker og artist som eksemeplvis er kjent fra TV. Markerte 10 årsjubilem som artist i 2011. Var i en kort periode Vikning spiller.

Han er sønn av den tidligere fotballspilleren Inge Valen (Viking). Kristian Valen var selv en talentfull fotballspiller, og er blitt kalt en «kunstner på banen» av Vikings tidligere trener Benny Lennartsson. Han ga seg imidlertid med fotballen i 16-årsalderen. Kristian Valen var også med i Rogaland Teaters barneteater. Han sluttet i videregående skole da han var 17 år gammel og begynte som programleder i Duen radio, deretter Siddis radio og senere på 90 tallet Jærradioen. Det var som programleder på radio flere personligheter kom frem, blant annet Sibbe fra Sandnes. Flere av sketsjene på radio ble utgitt på CD, og Valen ga ut totalt fire album under navnet Sibbe fra Sandnes på 90-tallet.

Valen satte deretter opp sceneoppsetningene Fartøy Valen, 3 på tiltak og Et musikalsk kaos. Takk for frammøtet. I 2003 debuterte han med sin første TV-serie Valen TV på TVNorge. Deretter laget han seriene Valen & de og Valens frokost-TV på samme kanal. Våren 2012 startet Valens nye TV-serie på NRK, Valens Rikskringkasting. For serien ble han kåret til årets morsomste under Komiprisen 2012.

Musikk:

Valens CD "Still Here" ble kjøpt opp og utgitt i flere verdensdeler, og i Tyskland debuterte han på salgslisten før sine store musikalske idol A-HA. Han ble kåret til «Årets artist Topp 5» av Dagbladets lesere, og både singel og videoen «Still here» gikk til nr. 1.

I 2017 deltok Valen i den norske Melodi Grand Prix-finalen med låten "You & I". Han gikk ikke videre til gullfinale

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Verdt å sjekke ut

Kilder