Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Lars Christian Sande- en egersunder med mange talenter.

Komponist,pressemann, forfatter , låtskriver og eksilegersunder Lars Christian Sande bodde i Stavanger fra 1967. Men tilknytningen til fødebyen Egersund forble sterk.

Lars Chr Sande ble født 28. desember 1936, i et samme bygget som den gang var Egersunds politikammer i Elvegaten. Opplevelsene Lars Chr. fikk under oppveksten i den lille byen var minnerike, noe som satte tydelige spor i hans engasjement og mange kulturelle uttrykk.

Sande måtte som ordblind gutten kjempe med språket under skolegangen, men etter hvert som han begynte å mestre dette, begynte det å falle i smak.
Han store talent ble demonstrert gjennom sanger og revyinnslag i Egersunds avholdslosje. Allerede som 19-årig russ ble han sendt på kongereportasje til Stavanger for Dalane Tidene. Han gikk videre til å gjøre det godt innen journalistyrke, blant annet som redaktør for flere musikkmagasiner , som Popnytt.. I tillegg ble han i 50-60 årene en etterspurt konferansier som også skrev sanger. - bl.a. for da nyetablerte Dizzie Tunes, under sin tid som journalist i Porsgrunn, og Jens Book Jensen. Sande har ellers fått tid til å skrive flere bøker.Sande var selv et klart midtpunkt da han satte seg foran pianoet, gjerne fulgt av artige historier.

Sandes har et mangfoldig virke innen tekst og musikk-fra viser til marsjer og salmesang. Lars Chr. Sande døde 6 mars 2016.

Bildegalleri

Lenker