Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Lasse Mustafa Myrvold var en musiker, oppvokst i Stavanger, men først og fremst kjent som en del av musikkmiljøet i Bergen.

Myrvold spilte i band som The Aller Værste!, The Beste og Kong Klang. Han sto også bak prosjekter som Stilleben, The Willkoks Talk og Göbbels a-go-go samt filmmusikken til Trond Kvists filmer Junkies og Velkommen Hjem.Han deltok også på broren Påls soloalbum "Krokodilletårer". Under oppholdet i Stavanger var han involvert i bandene Seven Up og IAQUE, samt for en kort periode formann i det nystartede interesseorganet ”Møljerock” . Søsteren, kunstner Pia Myrvold, har hatt musikalske prosjekter som Chameleon Cirkus, Metropolitan Pieces.

Myrvold var i motsetning til det meste av pønkmiljøet ikke selvlært, men hadde klassisk skolering, noe Kringkastingsorkesteret fikk merke da The Aller Værste! skulle opptre på Spellemannsprisutdelingen i 1981: Myrvold hadde skrevet et orkesterarrangement for sangen Bare ikke nok som var så komplisert at flere av orkestermedlemmene kom ut av det.

Myrvold holdt et imponerende aktivitetsnivå frem til midten på 80-tallet, men samtidig som nyveiv-bølgen tok slutt og det ble vanskeligere å få gjennomført prosjekter, fikk Myrvold personlige problemer og ble mindre produktiv. Hans eneste fullengdes album på nittitallet er med gruppen Kong Klang.

I 2005 fikk han påvist uhelbredelig prostatakreft, og han døde 3. september året etter. Dagen etter ble hyllestplata Dans til musikken, med artister som Dum Dum Boys, Stavangerensemblet,Lars Lillo-Stenberg, Jan Eggum,Stavanger Energi, Hopalong Knut,Harald Eia ,Jackman, Eivin One Pedersen ,William Hut og Unge Frustrerte Menn sluppet. Han rakk imidlertid å høre hele plata. Inntektene fra denne gikk til Myrvolds datter Natalie.I 2006 holdt KONG KLANG konserter med besetningen Dragseth, Stangebye og Terje Paulsen. Myrvold sluttet å spille konserter etter at det ble klart at han var syk, og valgte å prioritere studioarbeid med plateprosjektet Gøbbels A-Go-Go 13 sammen med Kristian Stangebye. Bare uker før han døde spilte han inn låten «Du og jeg i samme båt» som KONG KLANG sammen med Calle Hamre. Låten er å finne på Dans til musikken En annen hyllestplate, som utelukkende består av undergrunnsband, ble også utgitt.

Sykdommen forhindret ham imidlertid ikke fra å jobbe med en kommende plate sammen med Kristian Stangebye som han også samarbeidet med på prosjektene Göbbels a-go-go, The Willkoks Talk, Kong Klang, samt filmmusikken. Denne er i følge Myrvold basert på en oktav på tretten toner. Platen er planlagt utgitt i 2007 under navnet Göbbels a-go-go 13.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙