Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Laymen

Etablert/født: 2003
Virksom: 2003 -2013

Laymen besto av fem gode karer fra vindfulle og lekmannsbebodde Jæren, hvor kontrasten mellom det som skjer innenfor og det som skjer utenfor de fire veggene på bedehusene er like dype som furene i jærbondens hender.

I Laymen kolliderte de forskjellige medlemmene sammen, og dette har ga utslag i en forblåst musikksjanger best beskrevet som lekmannsrock Forbildene var Bruce Springsteen, U2 og Pink Floyd . Bandet fikk vist seg frem under flere konserter i distriktet.

Bandet spilte rock som først og fremst handler om musikalsk sjel og enkelthet, og har "stjålet" ideer fra alle rockens gode tiår og pakket dem inn i sitt særegne uttrykk. Her pumpet Hammond og Wurlitzer varmt blod rundt i tradisjonelle Gibson-muskler, som understrekte dynamikken og livet i vokalen og tekstene.

Nærmere en supergruppe fra Hå kom du ikke, med medlemer fra bla, Silo&Saft, Castaway,Six Pack ,The Emerald og General Forsamling.

Laymen var:

John Gravdal: vokal og gitar
Kårstein Bø: tangenter
Rune Særheim: trommer
Børre "Boris" Bratland: gitar
Richard Madland: bass

Bandet ble oppløst i 2013, og noen av medlemmene gikk videre til Johnny Red and the Prayerhouse People og Bård & Børre Band

Bildegalleri

Kilder

Urørt

Jærbladet