Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Silo & Saft

Etablert/født: 1999

Silo & Saft kaller musikken sin for jærsk viserock, og har et repetoar som spenner fra rolige ballader til mer rocka melodier.

Silo & Saft startet i 1999, da to hobbygitarister fra Varhaug møttes. Gruppa startet opp i en uinnredet kjeller, og covret sanger fra en hvilken som helst visebok. Etter noe øving, spilte de in tre låter i et garasjestudio på Vigrestad. Om ikke annet, så endte sangene opp med god lyd.

En vårdag i 2001 sto duoen med en egenkomponert plate i hendene, «Fyssteslåtten». Den kom ut i 10 eksemplarer. Etterspørselen ble stor, og snart måtte opplaget forstørres.

Snart ble de til en trio, og begynte å skrive 8-10 nye tekster. Slik oppsto plate nr.2 «Aenslåtten». Den inneholdt blant annet en Bryntekst til «Skjævelandsbrunå».

Silo & Saft spilte på diverse arrangementer i Jær-distriktet. Fra tid til annen kom de med nye sanger. Resultatet ble et nytt album i 2003, med tittelen: «Langs 44». Dette ble bandets mest gjennomførte plate til da. Opplaget var først på 500 eksemplarer, som viste seg å være for lite. Det endte opp på 800.

I 2004 kom en del nye fjes til bandet. Otto Hustoft erstattet Sven Arne Vestbø på trommer, og Omund Nordheim ble reserve-bassist. Ragnvald Wernøe ble med på tangenter.

Silo & Saft har årenes løp hatt et nært forhold til Bryne FK`s fanskare og har ved flere anledninger opptrådt under diverse sammenkomster, både på gressmatta og supporterklubbens stam-pub mm.

Silo & Saft består av følgende:
Børre Bratland - gitar/vokal
Olav Madland - vokal
Richard Madland - bass/sang
Otto Hustoft - trommer
Sven Arne Vestbø - trommer(reserve)
Henning Aanestad - gitar
Kårstein Bø - piano(i ragnvald` fravær)
Ragnvald Wernøe - piano(i kårstein`s fravær)

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Kilder