Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Lind's Musikk (Trond Lind)

Etablert/født: 1968
Virksom: 1974

Lind's Musikk har et bredt repertoar som spenner seg fra 60 tallet frem til i dag, bestående av listepop, ballader, country++. En god del norske sanger er det også på repertoaret.

Musikk har vært en del av familien Lind i generasjoner.

Tronds oldefar, Nils Lind, var en av landets beste trekkspillere og en av de allerførste som gjorde et opptak i landet, den gangen på voksrull.

Hans bestefar, Marton Lind, var også en stor trekkspiller og spilte opp på radio og til dans i mange år, både før, i og etter krigen.

Faren, Nils Marton Lind, ble også trekkspiller, men startet også med å spille bass(først kontrabass og så el-bass). Han var leder i Marton Linds Orkester som ”herjet” på danser rundt om i Stavanger i godt og vel to tiår. Det er nok mange av den litt eldre garde som har svingt seg, på blant annet Barbella og Place Pigalle, til dette orkesteret .Nils Marton spiller nå i jazzbandet Bønni Band.

Trond selv startet med sang i 5-6 års alderen og sang for første gang offentlig som 6 åring på Fleitchers hotell på Voss, med Marton Linds Orkester i ryggen.Som 10 åring, fikk han opptre på NRK radio i et ettermiddagsprogram der Vidar Lønn Arnesen var programleder.

Han startet med pianotimer da han var rundt 9 år, , og i 12-13 års alderen ble han med i et band som het Flause fra Hundvåg. Gutta der var noen år eldre, så det var stas.

Siden startet de bandet Ziddiz, med Ingve (Goggen) Gottschalksen på gitar, broren Kenneth Gottschalksen på trommer, Rune Løvik på bass og Trond på keyboard.

I 1988 startet Trond en duo sammen med Tom Haugvaldstad, som spilte opp til dans på diverse hoteller og i bryllup i rundt 10 år. Litt parallelt mot slutten, begynte han i en trio sammen med faren og pianisten/keybordisten Rasmuss Sand.

Litt senere var Nils Marton og Trond også med Stavangers gullstrupe, Hans Petter Hansen, sitt band i noen år.

Nå opererer han som OneMan band og spiller opp til dans eller underholdning i alle sammenhenger.Er også solist i gospelkoret Bless

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙