Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Linn Ellise Hovland

Etablert/født: 1984

Sopran Linn Ellise Hovland er født og oppvokst på Ålgård.

Allerede da hun var 2 år gled hun ned fra mors fang for å synge selvkomponerte sanger foran en fullsatt kirke. Siden den gang har hun sunget i mange sammenhenger i inn- og utland, som Norway Chess (2013), NYCMF (2010), Petrad (årlig siden 2005), La Clemenza di Tito (Servilia) i Sandnes Kulturhus (2008), Operacaféer og foajékonserter i bl.a. Den norske Opera og Ballett, Stavanger Konserthus og Sandnes Kulturhus, og Solist med orkestre som Forsvarets Stabsmusikkorps, Sandnes Orkesterforening, Prosjektorkester med musikere fra SSO, Jæren Symfoniorkester, og ulike kammermusikkorkestre.

Linn Ellise har også sunget ved anledninger som Operabuss, Randaberg (2012), Opera i klosteret i Granon, langs Pilgrimsleden Camino de Santiago i Spania (2008), rollen som Maria Magdalena i Påskevandring, Ålgård (2011 og 2013) og Katolsk Julegudstjeneste i Managua, Nicaragua (2012).

For tiden jobber hun bl.a. med prosjektet Tiden Renner med Mirjam Kringen (pianist) og Christine Oseland (bratsjist), Prismer med Ingrid Elisabeth Berg (organist), og Stemningar frå Norden med Olaug Mundal (pianist).

I 2010 tok Linn Ellise mastergrad i utøvende klassisk sang ved Universitetet i Stavanger.

Kilder