Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Magnus Jonsbråten (1905-1998)

Etablert/født: 1905

Magnus Arnold Jonsbråten fra Lillestrøm, basert på Bryne, hadde en hjertelig lidenskap og interesse for musikk, en glede han delte med andre som lærer og utøver.

Magnus Jonsbråten kom til Bryne i 1932. Lærer av yrke, var han aktiv innen mange andre felt, da spesielt musikken.

Jonsbråten hadde piano som hovedinstrument, men fikk like stor glede av å spille bratsj og fiolin. Han var dirigent for Bryne Mannskor fra oppstarten og i 23 år fremover. Han ledet Bryne Damekor i 50 år. Han var utøvende bratsjist i Sandnes Orkesterforening.

Som pensjonist, var Magnus flittig bidragsyter til Jærbladet som skribent og illustratør. Blant annet bidro han med sine gode kunnskaper om lokal musikkhistorie til flere bøker og artikler.Han mottok flere utmerkelser, som Bryne Vel sin kulturpris (1975), Rogaland Fylkes kulturpris (1983), Time Kommunes kulturpris (1986). Han beholdt alltid den store gleden sammen med engasjementet for musikken. Magnus var medlem av Jæren symfoniorkester de siste årene frem til sin død,93 år gammel. Magnus Jonsbråten ble husket som en usnobbete, kunnskapsrik på flere områder, hjertevarm og lidenskapelig musikkglad.

Magnus var far til sportskribent og musiker Oddbjørn Jonsbråten

Bildegalleri

Kilder

Jærbladet

Stavanger Aftenblad