Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Monkey Plot

Etablert/født: 2009

Oslobaserte Monkey Plot er en outsider som krysser sjangere og utfordrer, men som insisterer på å fange lytteren. . Trommeslager Jan Martin Gismervik kommer fra Karmøy.

Etter fire års studier ved Norges musikkhøgskole,utmerket trioen seg som sterke nykommere på den norske jazzscenen. De ga ut sitt debutalbum Løv Og Lette Vimpler i 2013. Albumet ble spilt inn i Stavanger, i studioet til Frode Gjerstad, en av pioner innen norsk frijazz. Hane klart å fange den enkle, akustiske og intime lyden, av trioen og den frisinnede strukturen i musikken deres, med innslag av organisk gitarimprovisasjon, som har klare referanser til ECM innspillinger av Ralph Towner.

Monkey Plot har et moderne og originalt uttrykk som er helt særegent. De har en søkende tilnærming til musikk, med en ro og sterke individuelle stemmer. Bandet har kommet langt i å utvikle sitt eget tonespråk og være tro mot sitt eget univers. Musikerne utstråler selvtillit og har en tydelig tilstedeværelse i musikken som skaper en sterk følelse av kommunikasjon og samhandling. Trioen har en overbevisende tilnærming til improvisasjon

Oppfølgeren «Angående Omstendigheter Som Ikke Lar Seg Nedtegne» kom i 2015 på Hubro. Bandet ble i 2014 kåret til «Årets Unge Jazzmusikere» og vant et stipend fra Gramo.

På sitt tredje album «Here I Sit, Knowing All Of This» (Hubro) går gitar-, bass-, og trommtrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år å ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim men bandets røtter i rocka improvisasjonsmusikk skinner klarere gjennom nå.

Bandmedlemmer:
Christian Skår Winther – akustisk gitar
Magnus Skavhaug Nergaard – kontrabassbass
Jan Martin Gismervik – trommer og perkusjon

Se også :PGA, Alloy, Wolfram trioJord og Jern

Lenker

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙