Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Mono-Pol

Etablert/født: 2007

Gruppe som hadde sitt utspring fra Haugesund Popensemble.

Gruppen besto av Lars Eirik Støle, Odin Staveland og Jarle Strømsvold.Alle hadde en bred musikalsk bakgrunn og var allerede markerte skikkelser i norsk musikkliv. Live og i studio benyttet de seg av flere musikkvenner. Blant annet eks-Kaizer Jon Sjøen. De hadde sin oppstart i februar 2007.De beskrev stilen sin som at den var på norsk og det var musikk som swingte. Ellers var den mindre "poppete" enn hos Popensemble,og det ble lagt mer arbeid i tekst og melodiføring.

1. september, samme år som de ble dannet,fikk Mono-Pol muligheten til å opptre foran mer enn 10 000 menneske i amfiet ved Haraldshallen, som oppvarmingsband for Aha.Det var ikke nei i deres munn, selv om de ikke hadde noe særlig forhold til bandet.Medlemmene hadde dessuten erfaring med å spille foran store folkemengder fra før, blant annet med Vamp.

Senere reiste de unge musikerne sammen med KS-veteranen Stig Vanberg , som brukte dikt å poesi for å overleve fangetilværelsen under annen verdenskrig, til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen.I platestudio i Haugesund tok guttene Stigs utfordring om å bringe poesien inn i fremtiden –i ny musikalsk drakt.

Bildegalleri