Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Odin

Etablert/født: 1985

Odin (Aarvik Staveland )er en musiker (trommer, piano og vokalist) og komponist fra Haugesund.Med erfaring fra band som Vamp og Haugesund Popensemble, er han nå i gang med et soloprosjekt.

Odin skrev sammen med sin far Øyvind Staveland musikken til den norske filmen Ikke naken som kom i 2004. Han skrev også musikken til fire av låtene på Vamps album Siste Stikk som ble utgitt i 2005. Han spilte også piano, trommer og sang på platen, som har solgt over 70 000 eksemplarer.

Han er også en av grunnleggerne av Haugesund Popensemble som ga ut sitt første album i 2006. Staveland spilte trommer i bandet, men bidro i tillegg som pianist, korist og tekstforfatter. Sammen med to av de andre medlemmene dannet han Mono-Pol i 2007.

Fra 2008 ble Odin Staveland med som medlem av Vamp på diverse instrumenter og vokal.

Staveland har fra tidligere av vært aktiv fotballspiller, hvor han blant annet har vært innom A-troppen til den norske fotballklubben FK Haugesund.

Odin kom med sitt første soloalbum"Mellom husene" gitt ut gjennom Universal Music , mars 2015.Han var ute etter å lage en organisk plate med temperatur. Musikken spilte han inn på hotellrom, i ABC studio i Etne og hjemme i leiligheten i Haugesund.Låtmateriellet ble i stor grad skrevet under turne med Vamp.

På albumet fikk Odin med seg trommeslager Olaf Olsen, bassistene Chris Holm og Jørun Bøgeberg, keyboardist David Wallumrød, munnspiller Geir Sundstøl og faren Øyvind Staveland. Odin har produsert platen selv, han hadde for klare tanker om hva han ville oppnå til at han kunne la andre styre prosessen. Med fravær av gitarer og vokalklang på innspillingen, skulle det være organiske og eksentriske instrumenter på sangene – fra Marxophone, Dingel og treorgel til en ustemt banjo og en elektrisk sigarboks. Platen er analogt mastret i Abbey Road Studio, resultatet er en ”bluesy” vestlandslyd hvor Staveland har valgt et distinkt uttrykk foran virtuositet – hvor alt er lov, så lenge det gagner låten.

I 202o kom Odin ut med albumet "Sillajass" . Dette baserte seg på hans bestillingverk fra Sildajazz året før. Det var ikke jazz,jazz, men heller rytmisk og eksperimentell popmusikk, med Stavelands overbevisende vokallevering i front. Spilt inn i ABCstudio, mikset av Kjetil Ulland og mastret av Grammy vinner Emily Lazar.

I 2022 kom Odin med albumet "En flyktning krysser sitt spor", som var musikken til teaterstykket ved samme navn

I 2023 gar han ut albumet "«Hoohahs and cats calls» sammen med Bjørn Berge. Dett skulle egentlig være Berges soloalbum, men ble gitt ut under artistnavnet Odin.

I 2024 deltok Odin Staveland på sesong 14 av "Hver Gang Vi Møtes".

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙