Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Morten Schjelderup Wensberg, opprinnelig fra Molde, er en dirigent, messingblåser og pedagog. Han er ansatt som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans, der han underviser i dirigering og eufonium.

Morten Schjelderup Wensberg har ledet dirigentutdanningen ved universitetet i Stavanger siden 2010, og under hans ledelse har dirigentseksjonen vokst betraktelig i størrelse og i omdømme.

Morten Wensberg står bak nyvinninger som UiS-nettstudiene «Digitale dirigentstudier» og «Digitale skolekorpsstudier», Nordens største dirigentkurs «Dirigentuka» og talentprogrammet Opptaktø.Han har også ledet «Telestrator-prosjektet» der universitetet i Stavanger har tatt i bruk toppidrettens videoanalyseverktøy i dirigentutdanningen.Dette prosjektet var støttet av Senter for fremragende utdanning ved Norges musikkhøgskole (CEMPE).

Wensberg er utdannet eufonist ved Norges musikkhøgskole i Oslo (cand. mag, 1997) og ved Duquesne University i Pittsburgh, USA (Master of music, 1999). Han er også utdannet dirigent fra Norges musikkhøgskole, der han studerte mastergraden i orkesterdirigering (2006) med Ole Kristian Ruud.

Som dirigent har Wensberg deltatt i mesterklasser med Pierre Boulez, Jorma Panula, George Hurst og Leif Segerstam. I 2006 vant han spesialprisen for sin samtidsmusikk-tolkning under Jorma Panula 3rd International Conducting Competition.

Før Morten viet seg til dirigering var han en ettertraktet eufonist i Norge og i en periode også i et av USAs fremste messingensembler- River City Brass Band.

Som dirigent gjester Morten Wensberg orkestre, ensembler og korps i både Norge, Sverige, Finland og USA, og han har blant andre dirigert Oslo-Filharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Vaasa Symfoniorkester, alle de norske profesjonelle militærkorpsene og Det Norske Blåseensemble, de svenske og finske marinemusikkorpsene.

Wensberg har også gjort flere konsertserier og har spilt inn flere plater med Norwegian Brass Expo, et ensemble som består av noen av Norges fremste messingblåsere.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙