Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Moving Spirits

Etablert/født: 1965
Virksom: 1965 -1967

Moving Spirits var et av Strandalandets mest bereiste band på sekstitallet.

Til å begynne med bestod bandet av unggutter fra Jørpeland og Tau, men etter hvert kom Frank Hamre fra Sandnes med. Dermed fikk Moving Spirits et røffere og mer progressivt preg. Et av deres glansnummer var Franks Jimi Hendrix-inspirerte gitarspilling med tennene.

I bandets første år var trommeslager Arild Tjøstheim for ung til å komme inn på spillejobbene, noe som førte til at manager Tor Magne Borgen måtte ta over trommestikkene de gangene politiet var der for å sjekke om mindreårige befant seg i danselokalet.

Moving Spirits bevegde seg lynkjapt mellom spillestedene. Den ene kvelden kunne de spille i Folkets Hus på Jørpeland, den neste på Heiå eller Tippen ute på Finnøy. Østhusvik var et av de mest prestisjefylte stedene.

Bandet spilte til og med på Hotell Atlantic i Stavanger, sammen med Johnny Band. Andre gjester på scenen var selveste Roger Moore (da mest kjent som Helgenen) og konferansier Knut Bjørnsen. Moving Spirits spilte på Johnny Bands anlegg, som gikk helt greit til sistnevnte tok det med seg til en annen spillejobb. Kvelden tok slutt ved at organist Rune Hauge fremførte «Nidelven» til allsang.

Medlemmene var:

Rune Hauge-orgel

Arild Tjøstheim-trommer

Edvard Rørheim- bass

Kjell Johannesen – gitar og sang

Frank Hamre– gitar og sang

Arne Torsnes– gitar og sang

Tor Magne Borgen- manager og reservetrommis

Se også: X-Rays

Kilder

Det gjekk på engelsk og norsk--Skien,Torkelsen og Wold

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙