Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Johnny Band

Etablert/født: 1961
Virksom: 1961 -1970

Underholdningsband, etablert i Stavanger i 1961 med John Klemetsen som frontfigur. Avsluttet 3. mai 1970, da Klemetsen ble far.

Besetninger

Det første skikkelige Johnny Band besto av tidligere solosanger John Klemetsen, Tor Reidar Laursen og Kjell Langeland. Trioen fikk fast jobb på Place Pigalle på Victoria, der de underholdt hver tirsdag.

I 1962 ble Langeland erstattet av Sigfred Danielsen, og Knudt Robberstad kom inn for Laursen. I 1963/64 ble Jan Egil Aasebø med, og Johnny Band ble en kvartett. Øyvind Karlsen kom med på gitar og trombone. I denne tida forsvant Robberstad ut, og Richard Hoel kom inn. Dette ble da besetningen som folk forbandt med Johnny Band: Klemetsen, Danielsen, Aasebø, Karlsen og Hoel.

Siden var Johannes Line, piano, gitar og bass innom. Terje Scheiene var i en periode stand-in for Line. Bjørn Line, bror til Johannes, ble en slags manager for bandet. Da Richard Hoel dro til København for å gå på dekoratørskole i 1967 overtok Jan Oliversen hans plass på trommer. Det varte i 1,5 år.

Gjennombrudd/høydepunkter

Johnny Band fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 1965. På Park Hotell i Sandefjord skulle de spille Top Twenty sammen med Dizzie Tunes. De to gruppene spilte ti melodier hver av låtene som lå på topp den uka. Etterpå skulle de spille én låt hver. Johnny Band slo til med "Ola var fra Sandefjord", og stjal hele showet. Siden tok det helt av. NRK-profilen Odd Grythe var i salen, og da var ikke veien lang til fjernsynet. "Ola var fra Sandefjord" kom ut på plate, og solgte til sølv- og nesten gullplate med sine 48.000 eksemplarer.

Gjennombruddet innledet en hektisk periode for bandet, der alle medlemmene hadde full jobb i tillegg til musikken. De spilte nesten hver kveld i uka. Faste spilleoppdrag i denne perioden var KNA-hotellet (tirsdager), Forus (onsdager) og hver fredag i mange år i Roklubben. Innimellom spilte de på Hundvåg, Dåsen og i Turnhallen. Turene gikk også til andre byer i Norge, og innimellom radio- og tv-opptredener.

Kuriosa

Johnny Bands popularitet skyldtes først og fremst at de var et veldig godt musikalsk band. De hadde flinke musikanter, og allsidigheten gjorde at de kunne spille på alle typer arrangementer. Dessuten var de stilige og skikkelse, med flotte dresser, sydd av John Klemetsens kone Wenche som da jobbet på Consul. Ikke nok med det; de gjennomførte kostymeskift på scenen, og skiftet fra hvite til røde jakker. Bandet opptrådde dessuten seriøst; alkohol og røyking var forbudt på scenen.

Slutten

Etter å ha holdt det gående på nesten hele 60-tallet, avsluttet Johnny Band sin karriere 3. mai 1970. Da sto de på KNA-hotellet og sang, mens Klemetsens kone lå på fødestuen. Det gikk da flere år før Klemetsen sto på scenen igjen. Først med den Stavangerpatriotiske duoen Nåttå og Gråden , sammen med Åge Andresen. Deretter Team Klemetsen sammen med sønnene Ole og LilleJohn.

Opplev musikken

Youtube

Bildegalleri