Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavangers vakreste musikkeventyr.

Musikkens dag lå i flere år nede i Stavanger, men i 2009 tok et arbeidsutvalg med blant andre Stavanger Kommune, Ungdom og Fritid, Star, Martinique og Musikk- og filmbiblioteket på Sølvberget, initiativ til å starte opp denne vidunderlige musikkfesten, som i sin tid var den tredje største i Norge.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i over hundre land . Mange arrangørland har omfattende prosjekter for artistutveksling. I Norge har derimot festivalen størst forankring i grasrota.
UTENDØRS, UTEN PENGER

Så langt det lar seg gjøre, skal Musikkfest Stavanger foregå utendørs, slik at byens musikalske mangfold synliggjøres for alle som ferdes i sentrum denne dagen. Artistene skal ut av konsertlokaler og øvingsrom, og vise seg gratis frem for publikum. Gratisprinsippet ligger til grunn for Musikkfest verden over, og i Stavanger opptrer alle artister uten å få betalt for det.

Offisielt, og i andre land, markeres Musikkens dag årlig 21. juni, men siden vi nordmenn har et litt annet feriemønster enn de fleste andre, har markeringen tradisjonelt blitt lagt til den første helgen i juni.

I Stavanger gikk den første Musikkfesten av stabelen i 2008, og feirer dermed 10 års jubileum i 2018. Dette året vil festivalen bikke konsert nummer 1000

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙