Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bak navnene “Nåttå og Gråden” fant man John Klemetsen og Åge Andresen. Duoen fremførte Stavangerviser på sin egen sprudlende måte på 70-tallet.

Klemetsen og Andresen var kjent for sin sprudlende musikalitet. Hvem som var “Nåttå” og hvem som var “Gråden”, var de ikke helt klar over selv. Med godt lune og humøret på topp, kunne de med sine spillopper. Nåttå og Gråden la sin stolthet i å formidle gamle Stavangerviser, med vekt på de med utspring fra arbeidermiljøet.

Duoens kjenningsmelodi var Sossen Brommelands «Er byen vår det samme som den en gang var?». Selv om de var stolte siddiser, likte ikke “Nåttå og Gråden” hva olja hadde gjort med det varme og koselige miljøet som en gang hadde vært i Stavanger. De savnet den gamle, folkelige revykulturen som tidligere hadde stått så sterkt i byen. Dessverre var de selv for opptatte til å kunne fylle Gunnar Eides sko.

John Klemetsen var tidligere kjent fra det populære orkesteret Johnny Band, men la fra seg bandkarrieren da han ble far. Han spilte senere sammen med sønnene Ole og LilleJohn i Team Klemetsen .Åge Andresen var kommunearbeider ,visesanger, idrettsmann og boksetrener.

Bildegalleri

Kilder

Eg E Siddis-Rogalands Avis