Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

New Breed

Etablert/født: 1998
Virksom: 1998

Gothic rock band fra Stavangerområdet , som involverer medlemmer fra flere anerkjente grupper innen samme sjanger.

New Breed så dagens lys tidlig i 1998, da Kristian Gundersen (vokal og gitar) og Hans Henrik Varland (synth og programmering) gikk sammen om å etablere det som skulle bli en av de store blant goth'n'roll gruppene.

To EP-er ble utgitt dette året, en fikk tittelen "Shadows", produsert av Tommy Olsson (Elusive, Theatre Of Tragedy ...)

Et år med konserter, kaos og mindre skandaler fulgte, og i 2000 deltok de på "Sex. Goth.Electronics", en samling av fin norsk undergrunnsmusikk. Dette tidspunktet markerte også Bjarte Langeland ankomst til i bandet, som startet som en bassist, men senere plukket opp gitaren.

Et par år med låtskriving, øving, en og annen konsert, krangling og Hans Henriks avskjed fulgte, og i 2003 "Pleasure and pain" ble utgitt, et album som inkluderte bakgrunns vokal fra Harald Hovtun (Train, Reflection). Til tross for svært gode kritikker, gjorde ikke albumet det så godt som man skulle håpe på, så etter noen flere år med turné og konflikter, bestemte bandet seg for å bremse ned litt, og bruke litt tid og energi andre steder.

Kristian sluttet seg til Elusive, og Bjarte brukt litt tid med garasjerockerne Midtskillewillie, før han ble med i The River Knows.

Allikevel ble kontakten ivaretatt, sanger ble skrevet og øvinger fant sted, så når Gothic Music Records kom på banen og ønsket å re-release "Pleasure and pain", ble gnisten tent.

Den gamle New Breed inspirasjonen var tilbake, nye besetning-planer ble gjort, og bandet var klare til å møte verden hardere enn noen gang.

Besetning:

Harald Hovtun
- vokal
Bjarte Langeland
- gitar
Jan Madsen
- trommer
Kristian Gundersen (1998 - )
- vokal, gitar, programmering

Hans H. Varland (1998 - 2001)

Opplev musikken

SpotifyFacebook