Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sirenia

Etablert/født: 2001
Virksom: 2001

Et melodisk gothic metal-band fra Stavanger, etablert av Morten Veland i 2001. Sirenia har både kvinnelig ren vokal og mannlig growl-vokal.

Bakgrunn for etablering
Morten Veland kom fra Tristania, og hans musikalske arbeid med den gruppa, som han var med å etablere på 90-tallet var allerede vel kjent. Som hovedtekstforfatter for Tristania var han tidlig med å definere gothic metal lyden. Hans intensjon med Sirenia var å ta alt dette til et nytt nivå.

Bakgrunn for navnet
Startet først under navnet ”Masters of Sirenia”, men forkortet navnet til Sirenia.

Besetninger
Nåværende:
Morten Veland – sangtekster, gitar, growl vokal, bass, trommer, keyboard, programmering (2001-nå)

Emmanuelle Zoldan – vokal (2016–), studiokor (2003–)

Tidligere:
Monika Pedersen – vokal
Bjørnar Landa – gitar
Kristian Gundersen – ren vokal og gitar
Pete Johansen – fiolin
Hans Henrik Varland – keyboard
Henriette Bordvik – vokal

Pilar ”Ailyn” Giménez Garcia – vokal (2008-2016)

Jan Erik Soltvedt – gitar (lead) (2011-)

Jonathan A. Perez – trommer (2003-)

Michael S. Krumins – gitar

Morten Veland har spilt trommer på flesteparten av Sirenia sine album, men Jonathan A. Perez spilte trommer på Nine Destinies and a Downfall.

Sjanger – typisk for bandet
Sirenia låter som en miks av gothic metal og rock med klassisk påvirkning, i tillegg til noen elementer fra mer ekstreme metal sjangre. Deres sound har en solid base i de kraftfulle trommene og bass, støttet av massive rytmegitarer, kledd med atmosfærisk keyboard og krydret med melankolske fioliner og 12 strengsgitar. Sirenia bruker veldig sjelden bass på scenen og bassganger er vanligvis duplisert med backing tracks på deres live show.

Den vokale stilen er variert og består av kvinnelig vokal, kor, brumming, skrik, ren mannlig vokal, hvisking og samples. Sangene er veldig intense og atmosfæren forandres kontinuerlig.

Tekstene er basert på refleksjoner om livet, døden, kjærlighet, hat, paranoia, uro/spenning og mental tilbakegang generelt.

Gjennombrudd/høydepunkter
Sirenia har turnert i Europa og Sør-Amerika i et tiår og opptrådt på de største festivalene i Europa. De har deltatt på festivaler med blant andre Ozzy Osbourne, Iron Maiden og Aerosmith

Sirenia utgivelser har fått gode kritikker verden over, og singlene blir spilt på radioenes hitlister i flere land.

Med det femte albumet The Enigma of Life summerte de bandets karriere i tillegg til å tilføre noen nye og spennende elementer.

I 2013 kom “Perils of the Deep Blue” . Dette var det første albumet som representerte Sirenia på topplistene i USA.

I 2015 kom albumet “The Seventh Life Path” . Filmselskapet Night Watcher fikk tilatelse til å bruke sporet "Ducere Me In Lucem" i sine produksjoner. I 2016 skilte de veier med vokalist Ailyn.

I 2016 annonserte Sirenia sitt nye album “Dim Days of Dolor” før de avslørte den nye kvinnelige vokalisten. Litt senere sa de at dette var Emmanuelle Zoldan,som hadde jobbet med dem før, som en del av “The Sirenian Choir” og hoved-vokal på deres cover av Leonard Cohens “First we take Manhattan”.

Etter mye turnering, kom deres album “Arcane Astral Aeons” , etterfulgt av mer konserter.

Desember 2020 ble Sirenias tiende studioalbum “Riddles, Ruins & Revelations” annonsert. Utgivelsen kommer 12. Februar 2021.

Eksklusive, nedlastbare singler:
The Path to Decay - 2008
The End of It All – 2010

Plateselskap:
Napalm Records
Nuclear Blast

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙