Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Norges Philharmoniske Orkester

Etablert/født: 2005

Orkesteret startet opp i 2005, og etter en svangerskapsperiode på nesten et år med intens innøving, ble Beethovens 5. symfoni i c moll - også kalt Skjebnesymfonien - framført i sin helhet i 2006.

Norges Philharmoniske Orkester er fire unge menn fra Stavanger som spiller klassisk musikk med rockebesetning.

Orkesteret består av:

Orkesteret startet opp i 2005, og etter en svangerskapsperiode på nesten et år med intens innøving, ble Beethovens 5. symfoni i c moll - også kalt Skjebnesymfonien - framført i sin helhet i 2006. Dette verket har på mange måter vært flaggskipet i orkesterets repertoar.

Repertoar:

Andre verk på spillelisten er bl.a. Toccata og Fuge i d-moll og Fuge i g-moll Bach, sats nr. 3 fra Beethovens tredje symfoni (Eroica), Vinteren fra Vivaldis De fire årstidene og Dovregubbens Hall (fra Peer Gynt) av Grieg. I samarbeid med sangerne Harald Eriksen (tenor) og Ådne Sæverud (baryton) har Orkesteret også bygget et opp et fint knippe vokalmusikk. (Nessun Dorma, Perlefiskerduetten, Ave Maria o.l.)

Konserter:
Utenom egenproduserte konserter på ulike scener i Stavangerregionen og en del næringslivsjobber, har orkesteret, fordelt over to turnéer, hatt et trettitalls konserter for Kulturhovedstad Stavanger2008. Orkesteret er blitt invitert til å spille under Nordischer Klang Festivalen i Greifswald, Tyskland, som også blir en naturlig del av turneén og siste konsert samt releasekonsert blir i Oslo den 6.mai på Soria Moria scene. Live opptrer orkesteret dannet og bruker sjeldent å avholde konserter uten kompetent konfransier...

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙