Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Odd Børge Sagland

Etablert/født: 1967

Odd Børge Sagland er paukist i Stavanger Symfoniorkester.

Odd Børge Saglands lidenskap er slagverk. Ikke på grunn av rytmen, men klangen.

Sagland ,fra Sandnes, fikk sitt første slagverk som femåring. Godt brukt, men det hindret ham ikke å dælje løs slik at søsterens pianoøvelser ble fullstendig marginalisert.

Han var den yngste fulltidsstudenten ved Norges musikkhøgskole, bare 17 år gammel. Der ble han nødt til å ha et biinstrument, som ble piano.Da hadde Sagland allerede vært hospitant i symfoniorkesteret ett år og mangeårig elev ved Sandnes musikkskole under kyndig ledelse av Barna Palko.

Etter kandidateksamen fortsatte han studiene ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. I 1991 avsluttet han to års soliststudium hos professor Bent Lylloff med en offentlig debutkonsert. For denne konserten fikk han strålende kritikker, og ord som «slagverktalent av internasjonalt format», «virtuost» og I 1992 ble han medlem av Berliner Filharmoniens Herbert von Karajan-Akademie og har siden da hatt et tett samarbeid med Berlinerfilharmonikerne på flere turneer og cd-innspillinger.

I årene etter får Odd Børge Sagland et imponerende rulleblad med engasjement i forskjellige orkestre, som solopaukist i Danmark Radios Symfoniorkester, som slagverker i Berliner Sinfonic Orchester og fra 1996 1. solopaukist i Thüringen Philharmonic. I 2002 vender han nesen hjem til Norge og Rogaland og jobben som solopaukist i Stavanger Symfoniorkester.

Innimellom alt dette har han i årene fra 1988 og framover hatt en rekke studieopphold i Würzburg, Wien og New York og har som kammermusiker og solist gjestet prestisjetunge festivaler i Tyskland, Sveits, Amerika og Asia. «uttrykksfullt» ble flittig brukt i omtalene.

Odd Børge Sagland komponerer også musikk selv, og han har samarbeidet med flere samtidskomponister, blant andre Arne Nordheim. I 1990 spilte Odd Børge Sagland inn en solo-cd «Respons.»

Utgivelser