Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Peder Erga er en komponist og musiker fra Bryne.

Erga har musikkbakgrunn fra korps, rock, metal, progressiv-rock, klassisk musikk, ska, reggae, jazz, bossanova, gospel, lovsang, opera og musikal.

Peder Erga har vært med i Unge SPOR siden starten. Først som skuespiller, så som gitarist, sanger, skuespiller og multitalent. De siste årene har Peder vært Hangaround medlem, men med en helt spesiell tilknytning.

Første gang Erga sin musikk var i en Unge SPOR produksjon var i musikalen «Game on» i 2011 hvor han sammen med bandet sitt GOATFISH hadde med en av sine sanger i stykket. Mer seriøst ble hans komponistrolle i 2012 da han spurte om han kunne få komponere noen av sangene til produksjonen «Sønn av Synd» som skulle ha premiere i 2013. De tre verkene han leverte til denne musikalen var vidunderlige, og slik startet tankene å spinne! Kunne de få til en hel musikal med bare musikk fra Peder?

I 2014 hadde Unge SPOR premiere på musikalen «Sone7». En musikal som fikk strålende kritikker av blant annet Aftenbladet, og en musikal helt og holdent med musikk fra Peder Erga.

Siden har samarbeidet mellom Iren Førland (manus- og tekstforfatter) og Peder Erga utviklet seg. Først med den storslåtte musikalen «Speil Speil på Veggen der» som var en enorm suksess i 2015, og med musikalen «Aldriland» som hadde premiere i Januar 2016.

Verksliste:

GoatFish”-låter (Progressiv-rock/metal-band)(2007-2011)
Ska-Boom!”-låter (Ska-band)(2011-2013)
Originalverk til musikalen ”Sønn av synd” (2013)
”Syndikat”
”Avholdshyrde”
”Hjerte blør”
Musikalen ”Sone 7”(2014)
Musikalen ”Speil, speil, på veggen der”(2015)
Låt ”Vippas” for M44 10år(2015)
Låt for minidokumentar om UngeSpor(Halvorsen)(2015)
– Lydredigering – Moteskolen AS Esmod Oslo Graduation Show 2015(”The dictator”)

Bildegalleri