Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Richard Stange var kjent som en allsidig haugesunder. Blant annet var han kjent som en dyktig amatørskuespiller, oppleser og sanger.

Richard Stange hadde flere verv og jobber i Haugesund, som typograf, trykkeriarbeider og aksjemegler. Han var ellers kjent som en av byens beste fri-idrettsmenn og turnere.

Stange var en dyktig amatørskuespiller, samtidig som gjerne å fungere som instruktør.Richard var mye brukt i Oscar Skarsgaards revyer, og de to ble som parhester å regne innen Haugesunds underholdningsmiljø. Han var medvirkende i et hørespill som ble sendt i kringkastingen via Haugesund. Med en god røst og bred dialekt, ble han brukt som oppleser av prologer, stubber og dikt skrevet av blant annet Torvald Tu , Nils Aarøy og Hans Tunge, gjerne med tonefølge.

Richard Stange var i tillegg en god sanger, med sin sterke og glødende stemme. Han opptrådte gjerne som kåsør med skrøner og viser, samt ble høyt ansett som revysanger. Stange var også medlem av flere Haugesundskor.

Det ble en stor sorg da bypatrioten Richard Stange plutselig døde av en hjertelammelse i 1942, 56 år gammel. Han etterlot seg kone og tre barn. Han ble husket for sin dyktighet som skuespiller, deklamatør og revysanger. Det ble sett på som en lykke at Richard Stange forble i Haugesund, siden han kunne gjort det stort på scenene i Oslo og Bergen.

Bildegalleri

Kilder

Haugesunds Avis