Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Robert Rønnes

Virksom: 1959

Robert Rønnes er en fagottist og komponist , basert i Stavanger

Rønnes studerte fagott med K.Bjærke og T.Nedberg ved Norges Musikkhøgskole og med R.Birnstingl ved Conservatoire de musique de Genève i Sveits. Rønnes fortsatte sine studier med G. Brooke i London og V. Popov i Moskva.

I perioden 1981-2007 var Rønnes solofagottist i Stavanger Symfoniorkester. Samme funksjon hadde han i Stockholm Filharmoniske Orkester i en sesong i 1988. Rønnes var dessuten den første norske fagottist som debuterte med støtte fra Rikskonsertene i Universitetets Aula i Oslo i 1985.

Han har ellers gjort seg bemerket som kammermusiker og som en forkjemper for norsk samtidsmusikk - en rekke norske komponister har dedisert ham sine verker, som igjen har resultert i flere CD-innspillinger. Rønnes har også dedikert mye tid til å restaurere eldre og bortglemte verker for sitt instrument. Rønnes har også blitt benyttet som solist, med solistengasjement i Europa, Russland og USA.

I tillegg til sitt virke som instrumentalist, driver Rønnes også en utstrakt virksomhet som komponist, og er medlem av Norsk Komponistforening. Rønnes komposisjoner har blitt fremført i en rekke Europeiske land, Russland og USA og han har fått flere bestillingsoppdrag med midler fra Norsk Kulturråd. Ett av Rønnes hovedprosjekter som komponist har vært restaurering av verk av sentrale komponister som Harald Sæverud og Arvid Kleven, verk som senere har blitt spilt inn av Stavanger Symfoniorkester på etiketten BIS Records.

I 2007 ble Rønnes tildelt Statens Kunstnerstipend.

Se også: Trio Amazonas

Kilder