Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rudolphs

Etablert/født: 1972
Virksom: 1972 -1975

Rudolphs ble etablert i Stavanger i 1972 var først blues og rockeband men la om til danseband med kvinnelig vokalist.

Bandet ble etablert i 1972 på Hinna av Karl "Kallen" Opsal, Gisle "Gissa" Tønnessen, Svein Olav "Jokken" Joakimsen og Jan Åge Høyvik fra Jørpeland. Karl Opsal og Gisle Tønnessen hadde tidligere spilt sammen i Pentagonal Square i Hinna kirke og Jan Åge og Svein Olav i gymnasbandet Noice fra Jørpeland. Bandet øvde i Idun-huset på Hinna.
Bandet spilte på danser i Ryfylke og på skoler og ungdomsklubber i-Stavanger distriktet. Den første besetningen spilte kanskje litt for mye blues og rock for dansepublikummet i Ryfylke.

Omleggelse og splittelse

Men med kvinnelig vokalist ble det mer dansevennlig musikk. De hadde også sin egen manager: Svein "Bygga" Bygdevold og to "bandboys" Jan "Janski" Hinna og Steinar "Stenni" Berg.I 1975 sluttet Karl Opsal og inn kom Leiv (Fjølå) Tungesvik fra Jørpeland på gitar. Bandet fikk også med den kvinnelige vokalisten Vigdis Olsen. Bandet gikk over i historien p.g.a. militærtjeneste og at medlemmene flyttet fra Stavanger.

Bassisten Svein Olav Joakimsen begynte i dansebandet "Laissez-Faire/Friendship" fra Stavanger og spilte der i et års tid før han flyttet til Bergen og fortsatte spillingen der. Trommeslageren Gisle Tønnessen begynte i et jazzrockband sammen med blant annet gitaristen Allan Vigre. Jan Åge Høyvik begynte i bluesbandet Crazy Joe, Leiv Tungesvik flyttet til Bergen og spilte videre der. Karl Opsal begynte i Løgnaslaget som lystekniker? Vigdis Olsen har sunget med forskjellige ukjente band.

Rudolphs hadde en "reunion" i Folkets hus på Jørpeland i forbindelse med Strandarock i 1984 der alle de tidligere medlemmene var samlet.

Bildegalleri

Kilder

Bilder i galleriet er tatt av Knut Sømme

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙