Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Revygruppe etablert høsten 1980 av en gjeng humorister ledet av Per Inge Torkelsen. Blant gruppas publikumsfavoritter er sangen "Kom hjem, Bertine".

Bakgrunn for navnet

"Løgnas" er et utrykk fra Rogaland som brukes om en person som anses for å være en original.

Besetninger

Per Inge Torkelsen var fronfigur fra starten av. Han døde i 2021 .En lang rekke artister har vært innom Løgnaslaget, blant de mest kjente er Sigvart Dagsland, Steinar Lyse, Bjørn Aslaksen, Åshild Helgevold, Dag Schreiner og Rune Andersen. Torkelsen og Lyse var også aktive som Løgnasparet.

Sjanger - typisk for bandet

Bjørn Aslaksen har komponert det meste av musikken som gruppa har framført. Ketil Egge var lenge dere faste instruktør.

Gjennombrudd/høydepunkter

Løgnaslaget satte opp sin første revy høsten 1981, Bein i nasen. De fulgte opp med Klovnar uden sirkus i 1982 , som også resulterte i debut-lp-en ved samme navn. Det var i denne revyen "Kom hjem, Bertine" ble en stor favoritt. Baklengs i livet var tittel på revy nummer tre og plate nummer to, spilt og utgitt i 1983.

Gruppa feiret tiårsjubileum i 1990 med å gi ut sitt tredje album, Barndomshjemmet. I 2002 ga gruppa ut en dobbel samle-cd med opptak fra mange av revyene i de 22 årene gruppa da hadde holdt på.

Siden starten i 1981, har Løgnaslaget spilt til sammen 17 revyer.

Kuriosa

Sigvart Dagsland platedebuterte med Løgnaslaget. Han gjorde seg godt bemerket på gruppas to første album.

"Nazifrisør"-saken
Revyen «Løgnasevangeliet», som hadde premiere i oktober 2016[1], inneholdt en sketsj som harselerte med frisør Merete Hodne – som ble bøtelagt for å nekte å betjene en kunde med hijab[2]. Hodne saksøkte Løgnaslaget for å fjerne den såkalte "nazifrisør"-sketsjen og gi økonomisk oppreisning, men tapte både i tingretten[3] og lagmannsretten[ Høyesterett avviste anken i 2019.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙