Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rygir

Etablert/født: 2013

Rygir er et rent folkemusikk band. Nå vil de ut i Norge (verden) og vise at norsk tradisjonsmusikk virkelig swinger.

For mange århundrer har tradisjonell norsk musikk blitt spilt på festlige lag. På grunn av den flersidige egenskapen i musikken, kan en på samme tid føle gledelige og sorgfulle elementer.

For medlemmene i Rygir handler det om å spille med den energien musikken fortjener, med mål om å få musikken ut til et bredt publikum. Her blir det traktert tolvstrengsgitar, tradisjonell hardingfele, vanlig fele, cajon og perkusjon. Dette er en kombinasjon som gir en stor, rå og levende lyd, som vil fenge musikkinteresserte langt utenfor folkemusikken.

Navnet Rygir kommer fra det historiske navnet på beboerne i Rogaland, der medlemmene har sin base. Jonny Guddingsmo har fra før spilt i grupper som folk-rock-gruppen "Johnny and the Beels". Torbjørn Grindheim har folkemusikkerfaring fra soloprosjektet "Strengeleik", og har som rockemusiker spilt i band som "Toxic" , Bungalow Bee , Eternity. Stig Helgeland har erfaring fra folkemusikkgrupper som "Vibå Spelemannslag", i tillegg til å spille solo.

Rygir startet i 2013, og har allerede spilt på steder som Viljandi Folk Festival i Estland, musikkbransjetreffet i Kristiansand, Bøker & Børst i Stavanger, Ogna Scene, Spor 5 i Stavanger, Vaktbua i Kristiansand, osv.

RYGIR består av:
Stig Helgeland (hardingfele og fele)
Torbjørn Grindheim (tolvstrengsgitar og vokal)
Jonny Guddingsmo (cajon og perkusjon)