Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sivert Sivertsen (1914-2006)

Etablert/født: 1914

Sivert Sivertsen Tothammer fra Sokndal levde et begivenhetsrikt liv, men størst av alt var musikken.

Sivert Sivertsen var med da Sokndal Musikkorps startet opp i 1933, og var en av primusmotorene her. Notekunnskapene var til å begynne med ikke på plass, men øvingen på s-kornetten var iherdig. Da Sivert var 16, laget han og broren Bennet hver sin fiolin , som også ble en fast følgesvenn

Fra 1934 dro Sivert på hvalfangst , men kornetten og fiolinen ble med. Øvelsene foregikk i ledige stunder , og det ble dannet flere båtorkestre. Han var kjent som uredd, og sa sine meninger. Av yrke var Sivert maler og vaktmester. Sivert ble foreldreløs i ung alder, og måtte tidlig lære seg å jobbe for livets brød. Sivertsen ble sammen av resten av båtmannskapet tatt som krigsfange i 1941. Men selv under disse forholdene oppsto flere orkestre, siden en del hadde fått instrumentene med seg. Tidvis kunne de kun spille på kammer. Musikken skapte stort samhold og felleskap.

Sivert var iherdig medlem av musikkorpset i nærmere 70 år, uten sykefravær. Han ble hedret for sin innsats i 2001, som det lengstvarende korpsmedlemmet i Rogaland. Han spilte også bratsj i Sokndal Amatørorkester. Sivert Sivertsen ble kåret til “Årets sokndøl “ i 1986.

Sivert døde i 2006, 92 år gammel

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙