Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Politiorkesteret Squad ble stiftet i 1980.

De besto av: Magne Tengesdal (tangenter, sang), Kjell Bergsyker (bass, sang), Bjørn Opsal (gitar), Kjell Skjæveland (trommer) og sangeren Kjell Finnestad, kjent fra The Teddy Boys.

Grunnen til at de fire politifolka- to fra Rogaland Politikammer og to fra Stavangerpolitiet- startet et eget orkester var å få en avkobling fra arbeidet. Navnet Squad henspilte på politipatrulje. Gruppa spilte «mykpop», helst fra 1950-60 åra, rock, swing, litt country og svensktopper. Spillingene foregikk for det aller meste på private arrangementer.

Vinteren 1981 spilte orkesteret inn en melodi til fotballkassetten til Bryne FK «Fotballdillå» og 1.desember var de med i Odd Grythes TV-program «Husker du?». Dette ble en suksess.

Noe senere ga de også ut en LP og kassett bestående av 12 «fengslende» melodier ved navn «Stå på med Squad». Blant dem fantes låten «Sykkel med ballonghjul», skrevet av Tengesdal, som ble laget med henblikk på at han selv hadde begynt å sykle til jobb, i et forsøk på å ta av noen kilo.

Tidligere ga de også ut en egen singel med tittelen «Aha, du e så harrlige». A-siden var «Et brev med tre kjærlige ord», og B-siden en «sandnesisk» versjon av Sven Ingvars «Du er så ünderbar», som ble tittelsporet. På denne utgivelsen fikk de god hjelp av Thor Raymond. Platen ble produsert av Squad og Erling Løvik i TT Studio, og utgitt av Arne Bendiksen.

Da Kjell Finnestad og Bjørn Opsal sluttet i 1983, ble det også til at orkesteret la opp, og de andre startet Tennessee i felleskap med Kolbjørn Berg og Leif Frøyland.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙