Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tennessee ble startet i 1984. Gruppa ble dannet av tre tidligere Squad-medlemmer, samt Kolbjørn Berg (gitar, sang) og Leif Frøiland (steelgitar).

Orkesteret spilte hovedsakelig country & western-musikk. men også andre typer. Spesielt likte de skikkelige svisker fra 1950-60 åra. Tennessee spilte rundt om på en rekke forskjellige steder- fra vanlige dansetilsetninger til show og firmafester, samt Nordsjøspilling. De spilte ikke bare coverlåter, men laget også egenproduserte melodier.

Tennessee gjorde som Squad seg tidlig bemerket langt utenfor Rogaland sine grenser, og allerede 28.desember 1985 kom de på TV i forbindelse med programmet «Hæla i taket» fra Gardemoen Flystasjon. I tillegg var gruppa også med i svensk fjernsyn, da de representerte Norge på Skandinavias største countryfestival nær Gövle. Ellers tok de bronsemedalje under countryfestivalen i Førde samme år, i sterk konkurranse med femti andre band. Premien var pokal og 5000 kroner.

Tennessees første LP bestod av 12 countrymelodier, hvorav 12 var egenproduserte. En av dem, «Bens Café», var litt spesiell. Den var nemlig tilegnet Amanda- alle trailersjåførers mor på Helleland. Den ble skrevet av Kolbjørn Berg, mens Magne Tengesdal var med på å arrangere melodien. Plata ble presentert på en kombinert konsert og pressekonferanse på nettopp Bens Café. De solgte om lag 4000 eksemplarer.

I 2000 sa Tengesdal takk for seg, men orkesteret fortsatte under navnet Rita Fotland og Tennessee.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙